Päivitetty 14.1.2022: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri esittää aluehallintovirastolle tiukempia koronarajoituksia – voiko TalviTarinaa käyttää?

Juttua muokattu 13.1.2022 sekä 14.1.2022 klo 20:40:

Rajoitukset jatkuvat Pohjois-Savossa. 

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69929471

***

Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen ja nopeasti leviävän omikron-virusmuunnoksen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä aluehallintoviraston toimialueella 14.1.2022.  Määräys on voimassa 14.2.2022 saakka.

AVIN TIEDOTE:

”Tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkeminen (TTL 58 g §)

Liikunta- ja urheilutoiminnassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä huvi- tai virkistystoimintaan käytettävät tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat on määrätty suljettavaksi.

Määräys ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja eikä myöskään yleisiä saunoja tai uimahallien ja kylpylöiden allastiloja silloin, kun niitä ei käytetä ryhmäliikuntaan. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee ottaa huomioon osallistujien terveysturvallisuus.

Määräys on voimassa Etelä-Savon (Essote), Itä-Savon (Sosteri) ja Pohjois-Karjalan (Siun sote) sairaanhoitopiirien kuntien alueilla 27.1.2022 saakka.”

Aluehallintoviraston tiedote

Voiko TalviTarinaa käyttää?

  • TalviTarina on yksilöurheilutila, joten sitä on mahdollista käyttää erityistä varovaisuutta noudattaen.
  • Aikuisten ryhmäharjoituksia ei voi järjestää, sen sijaan, junioreiden (2003 jälkeen syntyneet) harjoituksia voidaan jatkaa.

Viranomaisohjeet kannattaa ottaa vakavasti huomioon

TalviTarinan käyttäjien kannattaa siis välttää harjoittelua sellaisina aikoina, jolloin siellä on samaan aikaan junioreiden ryhmäharjoituksia menossa, jotta harjoitusalueet eivät ruuhkaudu.

Jos olet menossa Tarinaan, etenkin ruuhka-aikana mattovaraus kannattaa tehdä etukäteen Nexgolfin kautta, jolloin voit varmistaa oman harjoitusaikasi matolla.

Kehotamme kaikkia TalviTarinan käyttäjiä toimimaan vastuullisesti ja käyttämään maskia!


Lisätietoa Pohjois-Savon koronatilanteesta.