1. Golfkentälle kokeilemaan

Kuka tahansa voi tulla kokeilemaan golfia. Ilmaiset tutustumiskurssit torstaisin klo 19.00 – Tervetuloa!

Kun saavut golfkentälle, piipahda ajanvarauksessa ja ilmoita, että haluaisit kokeilla golfia. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä golfopettajaan eli Prohon. Jos sinulla on ystävä joka jo pelaa, kannattaa kysäistä häneltä, pääsisitkö mukaan seuraamaan ja kokeilemaan golfia. Muista myös kipinäkierrokset (ks. alla)!

Voit kokeilla golfia lainaamalla caddiemasterilta mailoja ilmaiseksi ja rangepoletilla saat korillisen palloja. Poletti maksaa 2 €. Voit myös hankkia omia välineitä ja muita golfvarusteita kätevästi KauppaTarinasta.

2. Kurssille tai juniorina mukaan valmennusryhmään

Jos tuntuu siltä, että laji alkaa kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti aloittaa käymällä alkeiskurssi. Ammattitaitoisen opetuksen avulla opit oikeat tekniikat ja pelin ideologian heti aloittaessasi. Näin saat kipinän roihahtamaan liekkiin ja pääset nopeammin nauttimaan golfista, tästä suurenmoisesta pelistä.

3. Suorita Green card

Green card on golfin ajokortti. Ilman sitä ei pääse pelaamaan täysimittaiselle kentälle. Green card -järjestelmä edesauttaa sujuvaa ja turvallista peliä, kuten ajokortti liikenteessä. Toki, jos olet jo taitaja, voit suorittaa vain ”inssiajon” eli pelitaitokokeen ilman kurssia. Ilmoittautumislomake.

4. Liity golfseuraan jäseneksi

Jokaisen pelaajan tulee olla jonkin golfseuran jäsen. Samalla saat Golfliiton jäsenkortin, jolla pääsee pelaamaan kentille maksamalla kierroskohtaisen tai kausipelimaksun. On tietenkin hyvä olla omalla Tarinan kentällä jäsenenä ja näin kuulua yhteisöön, joka kehittää ja tukee oman kotikenttäsi toimintaa. Liittymislomake.

5. Pelaa ja nauti

Kilpaile, viihdy kavereittesi kanssa kentällä, ulkoile ja tapaa uusia ihmisiä. Golf voi tarkoittaa sinulle kaikkea noista tai vain jotakin. Sinä päätät, mitä haluat. Valitse itsellesi sopiva pelipaketti. Tarina Vitonen -pakettiin kuuluu viisi greenfeetä ja Tarina Kymppi -pakettiin nimensä mukaisesti kymmenen. Kun golfkärpänen puraisee oikein kunnolla, kannattaa hankkia kausipelioikeus, jolla pelaat niin paljon kuin haluat ja silloin kun sinulle sopii. Kausipelioikeuden voi joko vuokrata tai ostamalla Tarinan osakkeen, saat lisäksi etuja ajanvarauksessa ja alennuksia Tarinan palveluista, voit tuoda vieraan edullisemmin pelaamaan jne.  Katso lisää hinnastosta ja osakkaan eduista.

6. Alkeiskurssin jälkeen – kehittyminen

 1. Kortin suorituksen jälkeen, hanki jäsenyys johonkin golfliiton jäsenseuraan. Mielellään sinne, missä aiot pelata. Saat tasoituksen hcp 54.
 2. Omat varusteet on syytä olla. Pelaamaan lähteminen on houkuttelevampaa ja samalla varusteet tulevat tutuiksi.
 3. Omalle kentälle pelamaan ja treenaamaan. Olet vielä harjoitteleva golfari, kun sinulla on seuratasoitus 37–54.
 4. Ota lisäoppia Prolta (yksityistunnit, aikuisvalmennus ja treeniklubit). Oikeiden tekniikoiden oppiminen lisää pelin nautintoa ja tuo mukavuutta kentällä itsellesi ja kavereillesi 🙂
 5. Tavoitteena tasoitus 36, jolloin olet virallisen tasoituksen omaava pelaaja. Voit lähteä pelaamaan kaikille maailman kentille ja halutessasi osallistua kisoihinkin.
 6. Harjoittele, harjoittele, harjoittele. Golf on peli, joka vaatii toistoja.

 

Muistilista mukaan kentälle

 1. Turvallisuus – pelaajalla on vastuu ja velvollisuus, fore!
 2. Pelirytmi – pidä huoli, että ryhmäsi pysyy kentän tahdissa
 3. Pelaa sopivalta tiiltä
 4. Pistebogeypelaajat; 10 lyöntiä ja pallo taskuun
 5. Kentän kunnossapito – kaikkien pelaajien yhteinen asia
 6. Pelin etenemiseen liittyvät säännöt – osaa ne, hanki sääntöjen pikaopas
 7. Tulokset tulevat ajallaan – taitavalle käy tuuri useammin
 8. Pidä hauskaa. Saa tuulettaa!