Nuoriso- ja valmennustoiminta

Marika Voss voitti EM-joukkuepronssia kaudella 2013

Olitpa sitten vasta-alkaja tai kokeneempi pelaaja, Tarinan laadukkaassa valmennuksessa sinun on mahdollista löytää golfista elämänmittainen harrastus. Kilparyhmissä sinulla on mahdollisuus kehittyä pelaajana aina kansainväliselle tasolle saakka. Kausilla 2014-2015 tarinalaiset saavuttivat yhteensä  viisitoista EM- ja SM-tason mitalia. Kuluneella 2016 kaudella kolme tarinalaista oli mukana maajoukkueessa.

Valmennustoiminnan päämääränä on tarjota laadukasta perusvalmennusta kaikille ohjattuun toimintaan osallistuville junioreille. Valmennustoiminnassa on otettu käyttöön Golfliiton juniorigolfohjelma. Ohjelman tarkoituksena on tukea seurojen junioritoimintaa sekä kehittää lasten- ja nuorten harjoittelukulttuuria.

Tarinan junioreiden määrä kasvaa edelleen

Golf on Mikko Ilosen, Mikko Korhosen, Roope Kakon jne. menestyksen myötä saanut näkyvyyttä televisiossa, lehdissä ja sosiaalisissa medioissa. Näkyvyys tuo uusia harrastajia lajin pariin sekä tämän vuoden olympilaisgolf nostaa harrastuksen näkyvyyttä taatusti.

Tarinan tunnetuimpia pelaajia ovat naisista ammattilaisena jo pelaava Marika Voss sekä saman statuksen omaava Lauri Ruuska. Tarinalaisia SM-mitalisteja ovat myös Linda Haara, IIda Horttanainen, Janne Koivisto ja Tero Peltola. Menestyksen myötä heidän kasvonsa ovat käyneet tutuiksi mm. Savon Sanomien sivuilla.

Tarinan junioreiden menossa mukana 

Golf on edullinen laji nuorille

Golf on lajina edullisempi kuin moni osaa arvatakaan. Esim. alakouluikäiset pelaavat huoltajan seurassa aivan ilmaiseksi. Riittää, että olet seuran jäsen (80€) ja green card on suoritettu. Nuorimpien juniorien harjoituksiin pääset koko kesäksi jo 120 eurolla. Katso lisää.

Tarinan valmennustoiminta kehittyy koko ajan

Kaudella 2017 valmennusta annetaan kuudessa eri ryhmässä. Näin pystymme tarjoamaan laadukkaan perusvalmennuksen kaikille junioreille. Lisäpanostusten myötä olemme voineet kohdentaa enemmän ohjaajia myös nuorimpien junioreiden valmentamiseen. Yksi tärkeimmistä asioista valmennuksessa on se, että voimme tarjota ohjausta riittävän pienissä ryhmissä ja tätä kautta oppiminen myös tehokkaampaa.

Ammattivalmentajien myötä tarinalainen valmennus on korkealla tasolla. Tarinan päävalmentaja PGA Pro Janne Eskola on palkittu kahdesti vuoden valmentajana Savossa. Suomen PGA palkitsi Janne Eskolan Teaching professional of the year -palkinnolla vuonna 2014. Hänen lisäkseen PGA Pro Jani Haarus, sekä koulutetut ohjaajat luovat laadukkaan pohjan ohjaukselle ja valmennukselle.

 

Harjoitusryhmät (päivitetään pian)

Aloittelijat

Aloittelijoiden ryhmä on tarkoitettu alle 10-vuotiaille vasta-alkajille. Ryhmän ohjauksessa ja valmennuksessa painopiste on perusliikuntataitojen kehittäminen ja niiden hyödyntäminen golfin pelaamisessa. Harjoitukset pidetään talvikaudella Talvitarinassa ja kesäkaudella Tarinassa.

Harrasteryhmä 2

Harrasteryhmä 2 on tarkoitettu tasoituksella 36 – 54 pelaaville. Harjoittelun painopisteenä on monipuolisuus ja golfin pelaamisen perustaitojen omaksuminen. Harjoitukset pidetään talvikaudella Talvitarinassa ja kesäkaudella Tarinassa.

Harrasteryhmä 1

Harrasteryhmä 1 on tarkoitettu alle 36 tasoituksella pelaaville ja ryhmä toimii siirtymäryhmänä kilparyhmiin sekä valmennusryhmänä niille, jotka eivät ole kiinnostuneita kilpailemisesta. Harjoittelu on tavoitteellisempaa ja painopisteenä lajitaitojen kehittäminen. Harjoitukset pidetään talvikaudella Talvitarinassa sekä Rauhalahdessa ja kesäkaudella Tarinassa.

Kilparyhmät 1 ja 2 (FT/FJT-ryhmä sekä Tsemppiryhmä/AT-ryhmä)

Linda Haara voitti alle 18-vuotiaiden SM-kultaa

Kilparyhmissä harjoittelu on tavoitteellista ja tähtää kilpailemiseen sekä kansallisilla  toureilla, että kansainvälisissa kilpailuissa. Ryhmät jakaantuvat tasoituksen ja taitojen mukaisesti. Kilparyhmien harjoitteluun liittyy olennaisena osana myös fyysinen harjoittelu, joka toteutetaan ohjatusti ammattilaisen valvonnassa. Harjoitukset pidetään  talvikaudella Talvitarinassa sekä Rauhalahdessa ja kesäkaudella Tarinassa. Kilparyhmiin valinta tapahtuu ohjaajien ja valmentajien suositusten mukaisesti. 

 

AK-stipendirahasto

Rahaston tarkoitus on tukea kyvykkäitä Tarinagolf ry:n nuoria golfinpelaajia, kerran vuodessa myönnettävien stipendien muodossa. Stipendit myönnetään hakemusten perusteella ja jaetaan TarinaGolf- yhteisön syyskokouksen yhteydessä.

Lisätietoja stipendistä.

 

Junioritoiminnasta löydät lisäinformaatiota Jäsentoiminta-yläpalkkivalikon alta.

 

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.