27.04.2015 [19:00]

Kausi ei ole vielä alkanut, mutta touhut ovat. Tarinan talkoolaiset ovat laittaneet hihat heilumaan oikein kunnolla.

Ennen kauden alkua kaadettiin satoja runkoja puita Vanhan Tarinan 15 ja lähes koko Uuden Tarinan alueelta. Jo kevällä hikoilin, että miten oikein saamme kaikki oksat ja muut puunkaatojätteet korjattua metsistä. Niitä on niin "juukelisti"...

Ketä avuksi hommiin?

Pitkän taivuttelun jälkeen "vuoden tarinalainen Mara" otti haasteen vastaan - "No täällähän minä olen jokatapauksessa paikalla" ja niin on ollutkin aamu seitsemästä iltamyöhään.

Mara "kertoi parille kaverille" ja oksat oli puoliksi kasassa jo ennen ensimmäisiä talkoita! Miten ihmeessä ... ??

Syy on yksinkertainen, kun on innokasta ja tekemään tottunutta porukkaa ja sille oikea vetäjä - alkaa tulosta syntyä!!

Ensimmäisiä talkoita vietettiin reilu viikko sitten. Paikalle saapui reilut neljäkymmentä talkoolaista. Eikä mitään rukkasten roikuttajia. Tulosta tuli, että koko hakkuualue saatiin kuntoon jo hyvissä ajoin ennen suunniteltua ruokailua. Kimberly oli varautunut keittoineen klo 13 mennessä, mutta ensimmäiset tulivat syömään jo puoltatoistatuntia aikaisemmin - kun hommat oli jo tehty.

Kunnon heinäharava 

Entisenä maalaistalon poikana mietin, että vois kai noita oksia koneellisestikin kerätä. Sen opin naapurin "Pasilta", joka oli sen verran kova konemies, että mitä ei Valametilla voinut tehdä,  niin sitä ei kannata tehdä ollenkaan. Hän ei paljon lapiota tarvinnut, kun lana, kauha tai mikä nyt sattui kulloinkin olemaan Valametin perässä, pisti paikat kuntoon.

No pikkupoikana tuli eräänkin kerran heiluteltua nostolaitetta heinäharavan kanssa, joten siitä oivallus - heinäharavalla oksat kasaan. Vaan mistä moinen löytyisi. Soiti Pasille ja pyysin etsimään. No ei hetkeäkään, kun Pasi soitti, että kenttämies Sepollahan sellanen on kotona. Ei kun hakemaan.

No "Monitoimimies" Mara joukkoineen hieman modifioi haravaa ja laittoi hommat heilumaan. Harava toimi erinomaisesti aukeilla paikoilla ja greenien ympäristössä. Isoimma oksat saatiin sillä kasaan alta aikayksikön. Kiitos Sepolle haravasta ja Palille uutterasta haravoinnista.

Ei hommat loppuneet

Toinen touhumies JP Bergman soitti ja kyseli, "kun kerran oksat on kasassa, niin voiskos noita pusikoita ajella?" "no mikä ettei".. en ehtinyt luuria laskea, kun JP jo soitteli lisää raivaussahoja Tahkolta lainaksi. Ja jälkeä tuli Hämäläisen Riston ja kumppanien avustuksella. Nyt on kaikki lammikot kierretty, etenkin UT 16 ranta, kuten myös VT 15. Risut on nurin...

Viime lauantaina "Mara" oli koonnut uuden vajaan 30 hengen talkooporukan, joka kävi keräämässä ne risut, mitä siihen mennessä oli ehditty kaataa - kasaan - ja kahdeltatoista keitto taas maistui.

Naiset mukana..

Joka aamu kun olen töihin ajellut, jossain päin on joku ollut haravoimassa. Pietikäisen Varpun "yllätin tyhjentämässä" UT:n 1 lähtöpaikan ja ison harkkagreenin välissä olevan lammen pinnalta ylimääräistä kasvillisuutta. "No poishan nämä on tiältä nostettava turhoo haesemasta". Ja niin on noussutkin...

Pappa "Kauppatarina" Partanen

Kun on tekeminen verissä, niin kukapa ei perillisiänsä auttaisi. Partasen Peten isä Jarkko laittoi hihat heilumaan Kauppatarinan ympäristössä ja polut on nyt siistinä.

"Onhan se mukavamman näköistä, kun on paikat kunnossa"... totesi Jarkko harava kourassaan..

Eikä hommat lopu

Puut ja risut on nyt kaadettu. Simpsimishommat jatkuu edelleen omatoimisesti.

Kuten kuvasta näkyy, ohjeet on Toimiston seinällä olevalla ilmoitustaululla...

Ei muuta kuin hihat edelleen heilumaan, niin kaudesta tulee entistä viihtyisämpi!!!

Kannot vielä riesana

Puiden kaadon jäljiltä jäi mittava määrä kantoja. Niiden poisto ei ole ihan yksinkertainen juttu sekään. Pintoja ei kärsisi särkeä, että pelaaminen ei turhaan vaikeutuisi. Päreiksi päräyttäminen taitaa tulla liian kalliiksi, joten muita keinoja on etsittävä. Pasi on jo yhden oivalluksen löytänyt naapurin "Junnun" kanssa. Sitä kokeillaan tällä viikolla ja katsotaan, saataisiinko ainakin tärkeimmiltä paikoilta myös kannot raivattua.

Kantoja ja rankoja kaupan !!

Raivaustöistä on tuloksena jäänyt aika mittava määrä kantoja, joita metsäkone ei voinut kaikin osin ajaa lyhyeksi. Niistä ja raivatuista rangoista syntyy paljon hyvää polttopuuta. Jos kiinnostaa - olkaa yhteydessä allekirjoittaneeseen tai Sallisen Pasiin. Sovitaan yhdessä hinta, millä olet valmis tukemaan nuorisotoimintaa ja saat viedä puuta pois.

ISO kiitos !

Iso kiitos jo nyt kaikille talkoissa mukana olleille. Uskon, että tämä yhdessä tekemisen meininki heijastuu koko yhteisöön ja tulevaan kesään. Mikäs tässä on kautta aloitella mukavassa porukassa !!

Perinteiset aloitustalkoot 9.5

Kausi korkataan jälleen kerran käyntiin 9.5 klo 9.00 pidettävillä talkoilla ja sen jälkeisellä "korkkauskierroksella".

Range on auki, kuten iso harkkagreeni, joten talkoiden lomassa voi välillä käydä vaikka treenaamassa ;-)

Terveisin Osmo "sieltä kuuluisasta tornista"...