11.10.2018 [09:48]

 

Meteorologit kertovat, että näin lämmintä ei lokakuussa ole ollut miesmuistiin – vai pitäisikö näinä aikoina sanoa ”henkilömuistiin”. Koska tulossa on lämmin viikonloppu, avaamme Uuden Tarinan uudelleen kokonaan käyttöön viikonlopun ajaksi.
Kuva: Maisa Sirviö-Kokkonen

Palveluista ainoastaan rantasaunan WC on käytössä

Pelaajien kannattaa kuitenkin huomioida, että ainoastaan rantasaunan WC on käytössä. Kentällä olevat WC:t ovat samassa putkistossa kastelujärjestelmän kanssa. Kuluneella viikolla kasteluputkisto puhallettiin tyhjäksi, joten myöskään WC:t eivät ole enää toiminnassa.

Myös ravintolan aukiolo päättyy sopimuksen mukaisesti syyskuun lopussa, joten sekä ravintola että kioskit on myös suljettu. Suosittelemmekin, että loppukauden otatte omat eväät mukaan.

”Takalenkillä” ei myöskään ole enää haravia bunkkereissa – bunkkerit on kuitenkin ajettu.

Ajanvaraus toimii normaalisti viikonloppuna klo 9-16 ja viikolla 9-15.30. Jos menette aikaisemmin pelaamaan, tulkaa kuittaamaan pelit kierroksen jälkeen.

Viikonloppuna greenfee on 35€ ja viikoilla 9-reikäiselle kentälle 30€.

 

Revontuli – Joroinen kokonaan auki – miksi ei meillä?

Jokakeväinen ja -syksyinen – välillä talvinenkin somekeskustelu käydään milloin mistäkin asiasta – Miksi ei meillä Tarinassa, mutta Joroisissa, Revontulessa, Rovaniemellä jne. tehdään näin? Tällä kertaa aiheena on, miksi meillä kenttä ei ole kokonaan auki, mutta Joroinen ja Revontuli ovat vielä kokonaan auki.

Faktat ovat edelleen samat. Joroinen ja Revontuli ovat 100 kilometriä etelämpänä ja eri kasvuvyöhykkeellä. Pakkasrajan tuntumassa liikuttaessa kasvuvyöhykerajalla näyttää olevan suuri merkitys myös maan jäätymiseen. Samalla leveysasteella olevalla Tahkolla ja Tarinassa eletään samojen aikataulujen mukaan. Tahkolla toinen kenttä on Tarinan tapaan jo kokonaan kiinni ja Vanha Tahko pelataan jo kokonaan talvigreeneille. Tarinassa Vanha on kiinni osin remonttienkin vuoksi ja Uusi pelataan vielä tänä viikonloppuna kesägreeneille.

Maa on jo jäässä

Sen huomaa pelkästään jo greenillä kävellessä – varsinkin varjopaikoissa. Sen vuoksi meidän on välttämätöntä jatkaa holkituksia ja tapituksia välittömästi viikonlopun jälkeen, että varmistamme kentän oikean talvehtimisen.

Jos välttämättömät syystyöt jäävät tekemättä, se on vähän sama kuin maatalossa jäisivät syyskynnöt tekemättä ja seuraavan kauden sato on vaarassa. Holkitukset ovat välttämättömiä maan ilmauksen vuoksi. Ns.  kapilaariyhteys on saatava katkottua, koska liian tiiviissä, ilmattomassa maassa ruoho ei yksinkertaisesti kasva.

Entä syyslomaviikko?

Edellisvuosien tilastot ovat osoittaneet, että syyslomalla käyttöaste ei merkittävästi nouse, joten Uuden Tarinan etuysin kapasiteetti riittää ja tällöin syystöitä päästään jatkamaan normaalisti.

Nautitaan siis vielä tämä viikonloppu koko Uuden Tarinan pelaamisesta ja jaketaan tulevalla viikolla UT:n etuysillä, kuten tälläkin viikolla. Näin pääsemme varmistamaan, että kaikki työt tulevat varmasti tehtyä tulevaa kautta varten.

Lue lisää välttämättömistä syystöistä aiemmin kirjoitetusta jutusta

Pidempi pelikausi on myös budjetointikysymys

Mitä pidemmälle pelikautta jatketaan sitä enemmän vuosittaiset käyttökulut kasvavat. Lokakuussa GF-tuotot laskevat merkittävästi ja kenttää pelaavat pääasiassa kausipelioikeudella pelaavat, jolloin tulot eivät kasva kulujen suhteessa. Sen vuoksi pidempi aukiolo on myös kustannuskysymys – vaihtoehtoisesti voidaan miettiä nostetaanko pelioikeusvastiketta 100 eurolla, jolloin lokakuun kulut saadaan peitettyä?

Ps. Joroisissa ja Revontulessa pidemmän aukiolon ansiosta GF-tuotot sen sijaan kasvavat kauden molemmissa päissä merkittävästi – voinette kenties arvata, mistä päin ne GF-tuotot tulevat?

 

Terveisin

Osmo Ruuska

Toimitusjohtaja