26.03.2018 [09:00]

Savon Sanomat kertoi tänään EU:n uudesta, keväällä voimaan astuvasta tietosuoja-asetuksesta. Tarinagolf valmistautuu yhdessä Golfliiton ja muiden golfseurojen ja -yhtiöiden kanssa yhdessä.

”Olemme mukana Suomen Golfliiton työryhmässä, joka valmistelee tietosuoja-asetuksen vaatimia ohjeita golfseuroille ja -yhtiöille.” kertoo toiminnajohtaja Osmo Ruuska.

”Tietosuoja-asetuksen vaatima toiminta on jo meille suurelta osin normaalia toimintaa. Jäsentiedot ovat jo nyt valtakunnallisesti toimivassa tietojärjestelmässä ja keskusrekisterissä, joiden toimintaprosessi on vuosien mittaan hioutunut. Suurin työ liittyy ohjeistukseen, joka tarvitaan toimikunnissa mm. nuorisotoiminnassa syntyvään rekisteriksi tulkittavaan tietoon. Kuten Savon Sanomien jutussakin todetaan, valmentajan tai kisareissua vetävän ohjaajan lehtiössä olevat muistiinpanot voidaan tulkita rekisteriksi” Ruuska jatkaa.

Mikä on GDPR?

Savon Sanomat uutisoi tänään maanantaina EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta (GDPR), jota sovelletaan kaikissa jäsenmaissa 25.5.2018 alkaen. Uuden asetuksen myötä rekisterinpitäjille ja henkilötietojen käsittelijöille tulee uusia velvoitteita. Henkilötietoja saa kerätä ja käsitellä vain nimenomaista tarkoitusta varten.

Tavoitteena on parantaa henkilötietojen suojaa ja rekisteröityjen oikeuksia. Samalla yhtenäistetään sääntelyä ja edistetään EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden kehittymistä. Seurojen on selvitettävä, miten ne jäseniensä ja harrastajiensa henkilötietoja säilyttävät ja käsittelevät. Henkilörekisterin ylläpitäjän on myös pystyttävä osoittamaan, että asetuksen vaatimukset tietosuojasta tulevat täytetyiksi.