05.02.2018 [17:43]

Moottorikelkkailijat aiheuttivat vahinkoa Uuden Tarinan 16 väylällä

Sunnuntaina kaksi moottorikelkkailijaa piti Uuden Tarinan16-väylän tiiauspaikkaa, väylää ja greeniä motocrosshyppyrinä aiheuttaen vahinkoa kentälle. Moottorikelkka tamppaa lumen, joka aiheuttaa jääpoltetta kentälle. Jääpolte puolestaa tukahduttaa heinän kasvun. Pahimmassa tapauksessa kyseinen väylä toipuu käyttökuntoon vasta loppukesästä - jos silloinkaan.

Jääpolte syntyy, kun tiivistyneen maan pinnalla seisova vesi tai tiukka lumi tukahduttaa kasvillisuuden ja jäätyy talvella yhtenäiseksi jääpeitteeksi. Kasvit kuolevat kylmään ja hapenpuutteeseen. Hapenpuutteesta seuraa myös kasvien homehtuminen ja erilaisten sienitautien ilmaantuminen.

Suljetaanko Tarinan läpi kulkeva kelkkareitti?

Maastossa liikkuminen moottorikelkalla vaatii aina maanomistajan tai maanhaltijan luvan. Erityislupaa ei tarvita virallisilla moottorikelkkareiteillä ja jääpeitteisillä vesialueilla liikuttaessa. Tarinan kentän läpi kulkee virallinen moottorikelkkareitti, josta kyseiset kelkkailijat ovat tulleet luvatta kentälle ajelemaan.

"Kyse on usein yksittäisistä henkilöistä, jotka eivät piittaa säännöistä tai tule ajatelleeksi millaista tuhoa saattavat toiminnallaan saada aikaan. Toivon, että tämä jää tähän yhteen kertaan."

Mutta jos sama vielä toistuu ja jos tuleva kesä osoittaa, että tuhoja on syntynyt - joudumme käymään kunnan vapaa-ajantoimen ja moottorikelkkayhdistysten kanssa vakavat keskustelut kentän läpi kulkevasta kelkkareitistä" toteaa toimitusjohtaja Osmo Ruuska.

Eikö laduista aiheudu samalla tavalla haittaa?

Latupohjat on tarkkaan suunniteltu kulkemaan tiepohjilla sekä kentän reunaosissa, jossa niistä on mahdollisimman vähän haittaa. Kuten oheisesta kuvasta näkyy, latupohjakin aiheuttaa jääpoltetta.

Luvattomilla keilkkailijoilla lukuisia silminnäkijöitä

Tarinan erittäin suositut hiihtoladut kulkevat kentän ympäri ja aivan 16-väylän vieressä. Tapahtumalla on todennäköisesti kymmeniä silminnäkijöitä. 

Tarinagolf on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja pyytää silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä Tarinaan puh. 020 187 8710.