09.10.2017 [10:06]

Tarinassa pyrimme parhaamme mukaan aina tarjoamaan asiakkaille hyviä kokemuksia

Kenttätoimikunta pohtii kentän hoitoa laajasti eri näkökulmista - lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Pelataanko pitkää syksyä ja otetaan suurempi riski talven tauteja vastaan, vai valmistaudutaanko ajoissa.

Lisäksi pohjavesialueella olevalla kentällä on omat erityisvaatimukset, jolloin on edettävä systeemisesti.

Oheisessa jutussa tarkempaa tietoa syksyn pelaamisesta ja kentänhoitoon liittyvistä taustoista.


Miten pelataan?

Viikko 41, 9.-15.10.

Uusi Tarina

Kuluva viikko pelataan 9 reikäisenä talviviheriöille, väylät 1-5, 15-18. (Tiimerkit ym. merkit poistettu, pelataan vakiomerkeiltä)

Maanantai 9.10. aloitetaan viheriöiden syväilmastus Uuden Tarinan kentältä (arvio 2pv) siirtyen Vanhan Tarinan kentälle, arvio keskiviikosta alkaen.  Mikäli työ etenee nopeampaan kuin arvioitu, siirrytään syväilmastamaan Vanhan Tarinan viheriöitä jo tiistaipäivän puolella, jolloin liput siirtyvät talviviheriöille. (Ps. lue tarkemmin syväilmastuksesta alempana tässä jutussa)

  

Vanha Tarina

Maanantai-tiistai normaalisti 18 reikää. Viimeistään keskiviikko 11.10. alkaen Vanha Tarina pelataan 9 reikäisenä talviviheriöille (syväilmastus), väylät 1-8, UT18

Ajanvaraus / Caddiemaster

on avoinna klo 9.00-16.00, puh. 020 187 8700

Greenfee

Vanha Tarina normaali 45€, silloin kun pelataan täysi kenttä normaalisti kesäviheriöille. Talviviheriöille pelattaessa päivägreenfeen hinta on 20€.


Miten pitkään pelataan ja millä ehdoilla?

Syksyisin arvioidaan aina asiakkaan etua – mennäänkö lyhyen vai pitkän tähtäimen etu edellä? Tarinan kenttä on vieläkin varauksia täynnä ja asiakkaat odottavat kentälle pääsyä. Tavoitteena on, että kenttiä voidaan pelata edelleen niin pitkään kuin se suinkin on mahdollista, mutta siten, että tuleva kausi ei siitä kärsi.


Näinä lokakuisina aamuina kentän avautumisen ennustaminen, kuten myös se, miten pitkään pelataan, on haastavaa.
Tulevan viikon lopulla 13.10 tilanne tarkastetaan, jonka jälkeen kerromme miten seuraavalla viikolla pelaaminen jatkuu.


Kentän talvikuntoon laitto

Mitä on syväilmastus?

Kuluvalla viikolla molempien kenttien greenit syväilmataan. Syväilmastuksella on suuri merkitys kasvun tuuheutumiselle. Se vahvistaa nurmikon kulutuskestävyyttä ja avaa hapelle mahdollisuuden päästä juurille. Lisäksi syväilmastus edistää veden imeytymistä ja vähentää haihtumishukkaa.

Syväilmastus tehdään noin viiden vuoden välein. Harvojen käyttökertojen vuoksi Tarinassa ei ole erikseen syväilmastuskonetta vaan syväilmastuksen tekee Kenttämestarit Oy. Aikataulut on siis sovitettava sään, asiakkaiden pelaamistarpeiden ja urakoitsijan aikataulujen kanssa yhteen. Näiden kompromissien summana tänä vuonna syväilmastus tehdään tällä viikolla ja kenttien viheriöt suljetaan työn etenemisen mukaan.

Suojautuminen erityisesti talven tauteja vastaan

Tarinan Vanha kenttä on suurimmaksi osaksi suoraan pohjavesialueella ja Uusi kenttä uudistuvien säännösten mukaan pohjavesien valuma-alueella. Sen vuoksi molempia kenttiä hoidetaan pohjavesialueiden vaatimien säännösten mukaisesti.

Pohjavesialue asettaa kasvinsuojeluaineiden käytölle erityisvaatimuksia mm. mitä aineita ja miten usein saamme käyttää. Viimeisin normaaliin ohjelmaan kuulunut tarkastus ELY:n toimesta tehtiin vuosi sitten.

Meillä Tarinassa perusajatus kasvinsuojelussa on myös IPM (integrated pest management)  joka tarkoittaa vapaasti käännettynä, että emme hätäänny torjuntojen kanssa, vaan yritämme kaikin keinoin minimoida tehoaineiden levittämistä luontoon.

”Pohjavesialueilla torjunta-aineita ei voi käyttää milloin vain, vaan on edettävä systemaattisesti ja suunnitelmien mukaan.” kenttämestari Pasi Sallinen

Torjuntakertoja tulee kaksi, joista ensimmäisen on jo tehty. Toinen systeeminen torjunta tehdään tällä viikolla. Medallion –tautisuojaus tehdään vielä kaksi kertaa; ensimmäinen viikolla 42 ja viimeinen juuri ennen pakkasten tuloa puhtaaseen kasviin.

Medallion –suojauksen jälkeen viheriöillä ei voi enää liikkua, koska se hajottaa suojausta. Jos viheriöllä kävellään tai ajetaan jollakin laitteella, painauma murskaa suojauksen, joka altistaa ko. kohdan taudeille.

Myös greenin ruohon kasvupisteen jäätymisessä on aina riski, että kasvi kuolee tallatessa ja jättää jälkensä seuraavaan kesään.

 

Tervetuloa siis edelleen pelaamaan Tarinaan!

Pelaaminen on sallittu maan jäätymiseen asti talvikupeille. Pidetään huoli, ettei niillä väylillä, joissa on jo talvikupit, mennä enää greeneille (Medallion -suojauksen hajottaminen), eikä kuuraisille ja jäisille väylille mennä pelaamaan.

Tarinagolf ry:n jäsenet saavat mennä "ulkoilemaan" molemmille kentille myös syystöiden jälkeen.

 

Terveisin

Kenttätoimikunta