29.09.2017 [07:33]

 

Nordic Liigan Final Four – sarja jatkuu Ruotsin Uppsala Golfissa. Lauri ”avasi ketsuppipullonsa kunnolla” pelaten parin eaglen avustuksella avauskierroksen tulokseen -8 ja johtaa kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdessä Ruotsin Jesper Billingin kanssa.

 

Tulospalvelut: http://www.swedishgolftour.se/resultat/#/competition/993225/leaderboard

tai http://eccotour.org/nordicgolfleague/scores/#/competition/993225/holebyhole

 

Euroopan Tourin karsinnat

 

 

Lauri lähti luottavaisin mielin Itävaltaan Euroopan Tourin karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen. Sääolosuhteet olivat ”vähintäänkin haasteelliset”, puuskittaisen tuulen ja vesisateen vuoksi.

 

Ensimmäinen kierros (+1) enteili parista tuplasta huolimatta hyvää. Ensin par 5:lla draivi lähti pikkuisen halutusta linjasta vasemmalle, osuen puun latvaan, joka vei pallon puskaan. Se rankaisi kahdella lyönnillä. Toinen tupla tuli Par 3:lla. Avaus meni metrin yli greenin ja otti rinteestä kovan kimmokkeen päätyen 15 metrin päähän metsään. Metri lyhempi olisi ollut ihanteellinen. Kierrokselle hän sai hyvin sai birkkuja, joilla tilannetta saatiin korjattua.

 

Toiselle kierrokselle keli huononi entuudestaan ja etuysin molemmat par5-väylät lyhennettiin, toinen par 4:ksi ja toinen par 3:ksi. Se vei osaltaan pitkälyöntisen Laurin vahvuuksia pelistä. Kierrostuloksena par 69.

 

 

 

Kolmas kierros oli todella mahtavaa pelaamista. Kierros alkoi takaysiltä, jonka Lauri pelasi neljä alle. Aamun viivästyksistä johtuen Laurin 10-väylällä (kentän 1) pimeys haittasi pelaamista ja tuloksena oli kolmen putin bogey, jonka jälkeen kisa keskeytettiin. Seuraavana aamuna kierros jatkui parissa ja tulos 66 (-4) oli kisan paras.

Viimeinen kierros olikin hyvää lyömistä – draivit toimivat erittäin hyvin. Koko kisan ajan ajatus oli lyödä väylän vasempaan reunaan, josta feidi kiertää keskelle väylää. Näin mentiin lähes loppuun saakka. Viimeisellä kierroksella 9-väylän avauksessa jostain syystä feidin tilalla lähtikin draw, joka meni vasemmalle paksuun heinään. Sieltä Lauri ja Jukka taistelivat vielä parin, mutta samalla koko lyönti hajosi viimeiselle takaysille. Kierre ei pysynyt enää feidinä, jonka vuoksi pallo ei pysynyt väylällä. Tuloksena takaysille oli neljä bogia ja karsiutuminen jatkosta.

 

Golf on aika usein pienestä kiinni

Aikataulullisesti puolessa välissä oleva svingimuutos ei vielä paineen alla näytä kestävän aivan loppuun saakka. Vanha draw puskee välillä tiedostamattakin esille ja sotkee svingiä. Hyvällä tiellä kuitenkin ollaan ja tästä on hyvä jatkaa.

First Qualifying Stage Section B Ebreichsdorf

Scorecard Lauri Ruuska

 

Tulevan kauden 2018 työpaikka on jo varmistettu Challenge Tourille ja Nordic Liigaan.

 

Laurilla on vielä tämänpäiväinen kisa mukaan lukien kolme Nordic liigan kisaa jäljellä tälle kaudelle. Ennen viimeisiä kisoja, hän on jo rankinsijoituksellaan varmistanut vahvan Nordic Liigan kortin kaudelle 2018. Teoriassa kolmella voitolla on mahdollisuus nousta jopa viiden joukkoon, joka takaisi täyden kortin Challenge Tourille. Finnish Tourin kokonaisrankingin kakkossijahan takasi jo valmiiksi 1+7 villiä korttia CT:lle 2018.