04.07.2017 [10:37]

Lauri (74, 67, 69, -3) pelasi toiseksi Suomen ammattilaisten mestaruuskisoissa PGA Finland Championship 2017:ssa. Ensimmäisen, hieman tunnustelevan kisapäivän (74) jälkeen, toisena kisapäivänä Lauri pelasi koko kisan parhaan kierrostuloksen (67, -4), neljä alle parin,  joka nosti Laurin kärkikamppailuun mukaan. Etelä- ja Keski-Suomea perjantaina riepotellut myrsky oli vahvasti pelissä mukana myös Talissa. Se nostaa entisestään Laurin huippukierroksen arvoa. Ja myös mies huippukierroksen takana oli oikein iloinen päivän esityksestään.

”Sain hyvän alun kierrokselle parilla birdiellä. Siitä oli hyvä lähteä liikkeelle. Kauhea tuuli oli koko päivän ajan, ja jouduin varmistelemaan aika paljon, eikä pystynyt hirveästi lähteä hyökkäämään missään kohtaa. Yritin vain pitää bogeyt pois kortista”, Ruuska kertoi.

”Mutta sain siellä lyötyä kerran bunkkerista suoraan sisään, ja yksi chippikin meni reikään”, Ruuska jatkoi.

Tuulessa pelaaminen vaatii omat niksinsä, jotka Ruuskalla olivat koko kisan ajan hallussa. Hän on pelannut alkukauden aikana paljon ulkomailla kovissa tuulissa, eikä viikonlopun keli saanut häntä hämilleen.

”Kyllä se oli todella kova tuuli. Kahdentoista tiillä puu rasahteli aika pahasti, mutta ei se vielä poikki mennyt. Oma pelini pysyi tänään hyvin koossa, vaikka rytmi yleensä vähän katoaa kovassa tuulessa. Ja olen tänä keväänä pelannut aika paljon tuulikeleissä Tanskassa ja Ruotsissa, etteivät nämä olosuhteet yllättäneet ollenkaan”, Ruuska sanoi.

Lue lisää:

https://golfpiste.com/kilpagolf/ruuskalta-myrskyvaroitus-pgan-mestaruuskilpailuissa/

 

Kisan ratkaisu vasta jatkorei'illä

Myös kolmannen kierroksen jälkeen Lauri Ruuska (69, -2) ja Teemu Bakker (69, -2) olivat tasatuloksessa, joten ratkaisua haettiin jatkorei'iltä. Talin perinteikkäällä 18-väylällä pelatussa uusinnassa Bakker vei voiton birdiellä, kun Laurin oli tyytyminen pariin.

Lue lisää: https://golfpiste.com/kilpagolf/bakker-uusinnan-kautta-suomen-pgan-mestariksi/

 

Finnish PGA Tourin kokonaisrankingin kärjessä

Laurin tämän kauden Finnish PGA Tourin sijoitukset ovat 1, 5, 1 ja 2, jotka oikeuttavat myös Finnish PGA Tourin kokonaisrankingin kärkeen. Lauri varmisti jo nyt käytännössä myös kortin Vierumäellä elokuun alussa 3. - 6.8. pelattavaan Challenge Tourin kisaan.

Seuraavan kerran Lauri pelaa kotimaassa 19.-22.7. Talissa käytävissä lyöntipelin SM-kisoissa, joissa uudistuneiden sääntöjen myötä jaetaan myös rahapalkinnot ammattilaisille.

Sitä ennen tällä viikolla 6.-8.7. vuorossa on Nordic liigaan kuuluva Lannalodge Open Tukholman lähellä Ruotsissa.

Finnish Tour ranking: http://finnishtour.fi/kilpailut/?language=1035#/orderofmerit/57957

 

Lähiviikkojen kisaohjelma:

6.-8.7. Nordic League Lannalodge Open

http://eccotour.org/nordicgolfleague/scores/#/competition/993185/leaderboard

19.-22.7. SM-kisat

https://golf.fi/kilpailukalenteri/#/competition/1121794/leaderboard

27.-29.7. Nordic League Holtsmark Open

http://eccotour.org/nordicgolfleague/scores/#/competition/993208/leaderboard

3.-6.8. Challenge Tour Vierumäki

https://www.europeantour.com/en/challengetour/tournaments/2017/vierumki-finnish-challenge/

 

Laita myös kalenteriisi lauantai 26.8., jolloin pelataan Laurin ja Marikan tukikisa Tarinassa.